Author Topic: Problem with customizing IPTC Stationary  (Read 1204 times)

Offline olidie

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 149
    • View Profile
Problem with customizing IPTC Stationary
« on: May 19, 2017, 08:22:23 am »
Hi,

I am in the process of editing my IPTC Info and IPTC Stationary pads for changed needs. It's a bit tiresome on my pc (Win 10 x64; PM v5 build 18327)  to change an entry from true to false. Judging from screenshot it's a lot easier on a Mac :-( The biggest issue right now is that I can not move an entry from column 1 to column 2. It will just stay in it's colums. When I move the entry to the other column it is shown there but also at it's original spot. Saving the change does not fix the entry at the newly moved to position.

Any ideas what I am doing wrong? I know it used to work for me since I edited them before.

Cheers
Oliver


Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 17789
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Problem with customizing IPTC Stationary
« Reply #1 on: May 19, 2017, 08:42:00 am »
Oliver,

No idea.  If you save what you have as a snapshot and post it here I will edit for you and post it back here.

-Kirk

Offline olidie

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 149
    • View Profile
Re: Problem with customizing IPTC Stationary
« Reply #2 on: May 19, 2017, 08:53:11 am »
Thanks Kirk,

it's not just one change I would like to make but rather merging the given friends from two major clients into one pad that covers all. I attached on of my snapshots.

Oliver


Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 17789
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Problem with customizing IPTC Stationary
« Reply #3 on: May 19, 2017, 08:59:03 am »
Oliver,

it's not just one change I would like to make but rather merging the given friends from two major clients into one pad that covers all. I attached on of my snapshots.

In your snapshot file (it's just a text file that you can edit directly), the Urgency field is only listed once.  Try Restore Defaults and then load your snapshot.  I expect the problem will be fixed.

-Kirk

Offline olidie

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 149
    • View Profile
Re: Problem with customizing IPTC Stationary
« Reply #4 on: May 19, 2017, 09:03:26 am »
I already restored to defeaults and then loaded my snapshot. This did not change the behaviour. Yes, urgency is only stored once - in it's original column. When I try to move it to column 2 it is shown there (like in my previous screenshot) but it's not saved there.
« Last Edit: May 19, 2017, 09:30:50 am by olidie »

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 17789
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Problem with customizing IPTC Stationary
« Reply #5 on: May 19, 2017, 11:28:12 am »
I already restored to defeaults and then loaded my snapshot. This did not change the behaviour. Yes, urgency is only stored once - in it's original column. When I try to move it to column 2 it is shown there (like in my previous screenshot) but it's not saved there.

Well, it's supposed to leave the column you dragged it from and move to the column you dragged it into.  It shouldn't be in both places.

-Kirk

Offline olidie

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 149
    • View Profile
Re: Problem with customizing IPTC Stationary
« Reply #6 on: May 19, 2017, 01:15:56 pm »
Unfortunately I does not leave column 1. I will try doing the same on my laptop (Win 7) and see what happens there.

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 17789
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Problem with customizing IPTC Stationary
« Reply #7 on: May 19, 2017, 02:04:56 pm »
I looked more closely at your settings file and it's a snapshot from the IPTC Info customization and not the IPTC Stationery Pad.

Do you have a snapshot from your IPTC Stationery Pad customization?  Hold down the Shift key when choosing your snapshot and a Windows Explorer should open a folder named "CustomizeIPTCStationeryDialog" and your snapshot should be listed.

-Kirk
« Last Edit: May 19, 2017, 02:09:17 pm by Kirk Baker »

Offline olidie

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 149
    • View Profile
Re: Problem with customizing IPTC Stationary
« Reply #8 on: May 20, 2017, 11:04:06 am »
Yes, my mistake. Here's one of my IPTC Stationery Pad snapshot.

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 17789
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Problem with customizing IPTC Stationary
« Reply #9 on: May 20, 2017, 08:58:48 pm »
I have put the Urgency field in the second column.

Offline olidie

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 149
    • View Profile
Re: Problem with customizing IPTC Stationary
« Reply #10 on: May 21, 2017, 12:32:36 am »
Thank you Kirk but unfortunately I have to move a lot more entries around. I have just tried the same on my Win 7 laptop with the same up to date PM build. Same problem.
Maybe somebody else with PM running on windows could try moving an entry from one column to the other.

Oliver

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 17789
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Problem with customizing IPTC Stationary
« Reply #11 on: May 21, 2017, 12:35:41 pm »
Oliver,

Thank you Kirk but unfortunately I have to move a lot more entries around. I have just tried the same on my Win 7 laptop with the same up to date PM build. Same problem.
Maybe somebody else with PM running on windows could try moving an entry from one column to the other.

I'll have one of the Q/A guys try it out on Monday, but the snapshot file is a simple text file and can be edited directly if you like.  Open it with a text editor that can edit UTF8 text and simply relabel and change the column numbers from "0" to "1".

HTH,

-Kirk

Offline olidie

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 149
    • View Profile
Re: Problem with customizing IPTC Stationary
« Reply #12 on: May 26, 2017, 03:40:41 am »
I did a third test on a Win 8.1 machine. Same behaviour :-(

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 17789
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Problem with customizing IPTC Stationary
« Reply #13 on: May 26, 2017, 07:11:18 am »
I did a third test on a Win 8.1 machine. Same behaviour :-(

We've got a fix in the works.  Let me know if you want early access.

-Kirk

Offline olidie

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 149
    • View Profile
Re: Problem with customizing IPTC Stationary
« Reply #14 on: May 26, 2017, 11:42:26 am »
Thanks alot, Kirk. I would absolutely try early versions :-)