Author Topic: Connection to Zenfolio  (Read 302 times)

Offline vireo27

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Connection to Zenfolio
« on: July 25, 2017, 10:39:57 am »
Anyone else having problems connecting to Zenfolio from Photo Mechanic? It's been 24 hours since I could last connect.

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 17650
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Connection to Zenfolio
« Reply #1 on: July 27, 2017, 07:00:43 pm »
Zenfolio made a change on their end to tighten security.  PM5 uses a fairly old version of OpenSSL and cannot be updated easily to a newer version of OpenSSL.  I contacted Zenfolio and alerted them to the issue and they have re-enabled the older cipher that PM5 is compatible with.  So you should now be able to use Zenfolio again.

-Kirk

Offline calfoto

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Connection to Zenfolio
« Reply #2 on: July 29, 2017, 02:06:24 pm »
As of right now (7/29 @ 2:05 PDT) I'm getting error messages - Here's a log snippet...

2017-07-29 13:36:19   [ERROR]   /Photo Assignments/Digestive Diseases Portraits 170727/•Select from RAW/Anna Skay, MD-16.JPG   Zenfolio   ./ruby/script/http-mod.rb:600:in `connect': SSL_connect SYSCALL returned=5 errno=0 state=SSLv2/v3 read server hello A
2017-07-29 13:36:20   [ERROR]   /Photo Assignments/Digestive Diseases Portraits 170727/•Select from RAW/Anna Skay, MD-17.JPG   Zenfolio   ./ruby/script/http-mod.rb:600:in `connect': SSL_connect SYSCALL returned=5 errno=0 state=SSLv2/v3 read server hello A
2017-07-29 13:36:20   [ERROR]   /Photo Assignments/Digestive Diseases Portraits 170727/•Select from RAW/Anna Skay, MD-18.JPG   Zenfolio   ./ruby/script/http-mod.rb:600:in `connect': SSL_connect SYSCALL returned=5 errno=0 state=SSLv2/v3 read server hello A
2017-07-29 13:36:21   [ERROR]   /Photo Assignments/Digestive Diseases Portraits 170727/•Select from RAW/Anna Skay, MD-19.JPG   Zenfolio   ./ruby/script/http-mod.rb:600:in `connect': SSL_connect SYSCALL returned=5 errno=0 state=SSLv2/v3 read server hello A
2017-07-29 13:36:22   [ERROR]   /Photo Assignments/Digestive Diseases Portraits 170727/•Select from RAW/Anna Skay, MD-21.JPG   Zenfolio   ./ruby/script/http-mod.rb:600:in `connect': SSL_connect SYSCALL returned=5 errno=0 state=SSLv2/v3 read server hello A
2017-07-29 13:36:25   [ERROR]   /Photo Assignments/Digestive Diseases Portraits 170727/•Select from RAW/Anna Skay, MD-20.JPG   Zenfolio   User abort requested.
2017-07-29 13:36:25   [ERROR]   /Photo Assignments/Digestive Diseases Portraits 170727/•Select from RAW/Anna Skay, MD-22.JPG   Zenfolio   User abort requested.

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 17650
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Connection to Zenfolio
« Reply #3 on: July 29, 2017, 04:39:27 pm »
As of right now (7/29 @ 2:05 PDT) I'm getting error messages - Here's a log snippet...

2017-07-29 13:36:19   [ERROR]   /Photo Assignments/Digestive Diseases Portraits 170727/•Select from RAW/Anna Skay, MD-16.JPG   Zenfolio   ./ruby/script/http-mod.rb:600:in `connect': SSL_connect SYSCALL returned=5 errno=0 state=SSLv2/v3 read server hello A
2017-07-29 13:36:20   [ERROR]   /Photo Assignments/Digestive Diseases Portraits 170727/•Select from RAW/Anna Skay, MD-17.JPG   Zenfolio   ./ruby/script/http-mod.rb:600:in `connect': SSL_connect SYSCALL returned=5 errno=0 state=SSLv2/v3 read server hello A
2017-07-29 13:36:20   [ERROR]   /Photo Assignments/Digestive Diseases Portraits 170727/•Select from RAW/Anna Skay, MD-18.JPG   Zenfolio   ./ruby/script/http-mod.rb:600:in `connect': SSL_connect SYSCALL returned=5 errno=0 state=SSLv2/v3 read server hello A
2017-07-29 13:36:21   [ERROR]   /Photo Assignments/Digestive Diseases Portraits 170727/•Select from RAW/Anna Skay, MD-19.JPG   Zenfolio   ./ruby/script/http-mod.rb:600:in `connect': SSL_connect SYSCALL returned=5 errno=0 state=SSLv2/v3 read server hello A
2017-07-29 13:36:22   [ERROR]   /Photo Assignments/Digestive Diseases Portraits 170727/•Select from RAW/Anna Skay, MD-21.JPG   Zenfolio   ./ruby/script/http-mod.rb:600:in `connect': SSL_connect SYSCALL returned=5 errno=0 state=SSLv2/v3 read server hello A
2017-07-29 13:36:25   [ERROR]   /Photo Assignments/Digestive Diseases Portraits 170727/•Select from RAW/Anna Skay, MD-20.JPG   Zenfolio   User abort requested.
2017-07-29 13:36:25   [ERROR]   /Photo Assignments/Digestive Diseases Portraits 170727/•Select from RAW/Anna Skay, MD-22.JPG   Zenfolio   User abort requested.

Unfortunately, the fix was temporary.  I have another message out to them alerting them of the problem, but it is the weekend and I doubt I will hear anything until Monday.

-Kirk

Offline calfoto

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Connection to Zenfolio
« Reply #4 on: July 29, 2017, 10:34:33 pm »
Thanks Kirk,

I alerted them as well that there was problem (before I read your original response to vireo27) and I did hear from Tech Support.

I've updated them with your original reply but I don't think Tech Support alone has the system access to be able to rectify anything like the problem you described

Offline calfoto

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Connection to Zenfolio
« Reply #5 on: July 30, 2017, 08:17:51 am »
The Latest Word from Zenfolio (3:42AM PDT)

The developer of Photo Mechanic contacted us. They use an OLD SSL version. We are waiting for IT to give us an update and suggestions going forward. We would suggest talking to the developer when there is an update. We have updated our SSL servers to meet the industry standards, and they are running into some issues uploading now.

If you have questions about the status of when this will be fixed then I suggest reaching out to Photo Mechanic for an update. You can contacted here: http://docs.camerabits.com
We are hoping to work with the developer to find a solution very soon.



Offline calfoto

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Connection to Zenfolio
« Reply #6 on: August 02, 2017, 08:19:44 am »
UPDATE 8/2/17:

Upload function to Zenfolio seems to be back online and functioning as before.

Thanks!