Author Topic: Flashing thumbnails  (Read 165 times)

Offline Chrish_Photos

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Flashing thumbnails
« on: February 08, 2018, 10:43:07 pm »
I'm having an issue with the thumbnails flashing. It can start from 5 mins to 5 hours after PM startsup.

Windows 10, clean install. Lenovo Y700 laptop. 16Gb Ram, Nvidea GTX960 card with latest drivers. I tried setting it to default autoswitch card, and to only use the Nvidea card (laptop has default onboard intel card as well), and it makes no difference.

When this occurs, CPU useage goes from 3% to 50%.

Here is the relevant info from the PM log.

Photo Mechanic version 5.0.0.0 build 19094 (12cba6f)
[Thu Feb-08-2018 15:17:12.562][00007464][0066356] [0325fbc2] Initializing DNS resolver
[Thu Feb-08-2018 15:17:12.568][00007464][0066492] [0325fbc2] win32/resolv.rb: Adding nameservers from registry key DhcpNameServer: ["209.203.10.208", "4.4.4.4"]
[Thu Feb-08-2018 15:17:12.572][00007464][0066512] [0325fbc2] win32/resolv.rb: Adding nameservers from registry key DhcpNameServer: ["168.210.2.2", "196.14.239.2"]
[Thu Feb-08-2018 15:17:12.575][00007464][0066836] [0325fbc2] win32/resolv.rb: Adding nameservers from registry key DhcpNameServer: ["172.20.10.1"]
[Thu Feb-08-2018 15:17:35.601][0000220c][0104104] PMCache.cpp:2497 cache: main thread startup
[Thu Feb-08-2018 15:17:35.607][0000220c][0104144] PMCache.cpp:1129 cache: spawning 4 worker threads (8 cpus) ...
[Thu Feb-08-2018 15:17:35.611][00007784][0105352] PMCache.cpp:2427 cache: found 0 disk cache entries, 0 usable
[Thu Feb-08-2018 15:25:43.243][00007464][0630668] [036ac19e] PMCache.cpp:1959 cache: prune oldest image info: 2233 63915
[Thu Feb-08-2018 15:26:57.923][0000220c][0630940] CachedImage.cpp:2121 Error returned by NRFGetImageInfo("D:\Work\WTS\Presser\5D4_5185.dng"): 9
[Thu Feb-08-2018 15:30:17.476][0000220c][0687452] DiskUtils.cpp:2061 FindFiles::_find() couldn't get valid file handle on 'D:\Work\WTS\Presser\'
[Thu Feb-08-2018 15:30:17.484][0000220c][0687452] DiskUtils.cpp:2068 FindFirstFile failed.  Error: 'Cannot create a file when that file already exists.'

[Thu Feb-08-2018 17:33:31.124][0000220c][0145236] PMCache.cpp:2509 cache: shutdown complete

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 18073
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Flashing thumbnails
« Reply #1 on: February 09, 2018, 09:30:16 am »
I suggest uninstalling PM5, downloading a new copy from our website and reinstalling from the new copy. 

http://www.camerabits.com/downloads/

-Kirk

Offline Chrish_Photos

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Flashing thumbnails
« Reply #2 on: February 13, 2018, 02:03:48 am »
Thanks
Strangely I had to uninstall and reinstall twice before it fixed the problem.
It's back to normal now so I'm a happy camper.