Author Topic: Preview issue  (Read 492 times)

Offline elianoimperato

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 36
  • Photographer
    • View Profile
    • eliano imperato
Preview issue
« on: November 01, 2019, 02:47:16 PM »
Sometimes, when I export a .JPG from LR the preview is empty with a red file name. The only way I've to see the image is to restart PM.
An example is attached.

[Photo Mechanic Version 6.0, build 3889 (6e9c549) on macOS Catalina 10.15.1]

Offline LarsSmook

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 37
    • View Profile
Re: Preview issue
« Reply #1 on: November 05, 2019, 01:10:14 AM »
Got this issue as well... Happens when I switch from LR to PM during the export. When I'm shooting sports (do a lot of switching between applications than) and having time pressure this happens all the time. Really annoying!

Offline elianoimperato

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 36
  • Photographer
    • View Profile
    • eliano imperato
Re: Preview issue
« Reply #2 on: November 05, 2019, 11:36:05 AM »
Got this issue as well... Happens when I switch from LR to PM during the export. When I'm shooting sports (do a lot of switching between applications than) and having time pressure this happens all the time. Really annoying!

Exactly.

Offline Luiz Muzzi

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 683
    • View Profile
    • Luiz Muzzi Photography
Re: Preview issue
« Reply #3 on: November 06, 2019, 02:11:00 PM »
Hi,
I have noticed that too. I solved this by waiting till LR finishes exporting before switching to PM.
Rds,
-Luiz Muzzi

Offline elianoimperato

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 36
  • Photographer
    • View Profile
    • eliano imperato
Re: Preview issue
« Reply #4 on: November 06, 2019, 03:07:21 PM »
Hi,
I have noticed that too. I solved this by waiting till LR finishes exporting before switching to PM.
Rds,
-Luiz Muzzi

Yes, for now is the only way. However it's a bug.

Online Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20513
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Preview issue
« Reply #5 on: November 08, 2019, 10:35:27 AM »
Please give this build a try, I think it should solve this problem: https://www.camerabits.com/download/PhotoMechanic6R3944_ee31ecda.dmg

Thanks,

-Kirk

Offline Luiz Muzzi

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 683
    • View Profile
    • Luiz Muzzi Photography
Re: Preview issue
« Reply #6 on: November 09, 2019, 05:10:53 AM »
Hi,
This build has solved the problem.
Tks,
Regards,
-Luiz Muzzi

Offline DizzyReed

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Preview issue
« Reply #7 on: November 12, 2019, 08:19:22 AM »
is this the latest version - Photo Mechanic Version 6.0, build 3889 (6e9c549) ?

I had this problem this weekend, and also have the same problem when I ingest photos - the whole folder looks like this - there are blank spaces with red filenames. only reopening the folder helps, and for the LR export problem, it helps only to export again and switch to LR only when export is finished.

Online Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20513
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Preview issue
« Reply #8 on: November 12, 2019, 09:31:21 AM »
is this the latest version - Photo Mechanic Version 6.0, build 3889 (6e9c549) ?

I had this problem this weekend, and also have the same problem when I ingest photos - the whole folder looks like this - there are blank spaces with red filenames. only reopening the folder helps, and for the LR export problem, it helps only to export again and switch to LR only when export is finished.

Please try the build a few posts above.

-Kirk

Online Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20513
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Preview issue
« Reply #9 on: November 13, 2019, 02:36:21 PM »
Please update to the latest PM6 build: http://forums.camerabits.com/index.php?topic=12940.0

Thanks,

-Kirk

Offline elianoimperato

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 36
  • Photographer
    • View Profile
    • eliano imperato
Re: Preview issue
« Reply #10 on: Yesterday at 03:15:00 AM »
Thank you!