Author Topic: v4.5.1.1, ingest problems  (Read 5623 times)

Offline charlesteton

  • Member
  • **
  • Posts: 89
    • View Profile
    • www.charlesteton.com
v4.5.1.1, ingest problems
« on: August 03, 2007, 12:10:12 PM »
Hi Kirk,

When I ingest the contact sheet does not open even though it is set to.

Also not all the files seems to be viewable unless I quit and reload the contact sheet.

Both are pretty strange behaviour compared to normal which is fast opening of the contact sheet and super fast loading of images.

Only change I think is that the images are coming from a Canon 1Ds MK I.
Charles Teton
www.makingmymovie.com

Support Info: PM 5 latest, 2 x Canon EOS 1D MK IV, 2 x 15" MacBook Pro 2.4GHz, 4GB DDR2, Mac OS 10.6.8, 20" Apple Cinema Display. Multiple Firewire 400 & 800 HD's and Multiple USB 2.0 HD's, approx. 12TB total.

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20588
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: v4.5.1.1, ingest problems
« Reply #1 on: August 03, 2007, 01:15:49 PM »
Charles,

When I ingest the contact sheet does not open even though it is set to.

Also not all the files seems to be viewable unless I quit and reload the contact sheet.

Both are pretty strange behaviour compared to normal which is fast opening of the contact sheet and super fast loading of images.

Only change I think is that the images are coming from a Canon 1Ds MK I.

That's odd.  Ingest is working fine for me.  Have you tried 4.5.2 RC1?

-Kirk

Offline charlesteton

  • Member
  • **
  • Posts: 89
    • View Profile
    • www.charlesteton.com
Re: v4.5.1.1, ingest problems
« Reply #2 on: August 08, 2007, 01:08:15 PM »
Hi Kirk,

I've tried 4.5.2 RC1, tried trashing prefs and all PM files and folders. Run Disk Permissions etc.

What I'm also finding is that I have to Rescan Contact Sheet to get new photos to show?

Its as if the Contact Sheet is not updating automatically, is there a pref I've turned off?

Sorry for problem.
Charles Teton
www.makingmymovie.com

Support Info: PM 5 latest, 2 x Canon EOS 1D MK IV, 2 x 15" MacBook Pro 2.4GHz, 4GB DDR2, Mac OS 10.6.8, 20" Apple Cinema Display. Multiple Firewire 400 & 800 HD's and Multiple USB 2.0 HD's, approx. 12TB total.

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20588
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: v4.5.1.1, ingest problems
« Reply #3 on: August 08, 2007, 01:13:25 PM »
Charles,

I've tried 4.5.2 RC1, tried trashing prefs and all PM files and folders. Run Disk Permissions etc.

What I'm also finding is that I have to Rescan Contact Sheet to get new photos to show?

Its as if the Contact Sheet is not updating automatically, is there a pref I've turned off?

Sorry for problem.

Are you browsing a card or a hard drive?

-Kirk

Offline charlesteton

  • Member
  • **
  • Posts: 89
    • View Profile
    • www.charlesteton.com
Re: v4.5.1.1, ingest problems
« Reply #4 on: August 08, 2007, 01:20:35 PM »
HD.

I think I found the problem... Deleted all .pmarrangement.dat files and now Contact Sheet updates automatically.

I'll try an Ingest and let you know if it works properly again.
Charles Teton
www.makingmymovie.com

Support Info: PM 5 latest, 2 x Canon EOS 1D MK IV, 2 x 15" MacBook Pro 2.4GHz, 4GB DDR2, Mac OS 10.6.8, 20" Apple Cinema Display. Multiple Firewire 400 & 800 HD's and Multiple USB 2.0 HD's, approx. 12TB total.

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20588
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: v4.5.1.1, ingest problems
« Reply #5 on: August 08, 2007, 01:50:23 PM »
HD.

I think I found the problem... Deleted all .pmarrangement.dat files and now Contact Sheet updates automatically.

I'll try an Ingest and let you know if it works properly again.

Were you in Arrangement sort mode at the time?

-Kirk

Offline charlesteton

  • Member
  • **
  • Posts: 89
    • View Profile
    • www.charlesteton.com
Re: v4.5.1.1, ingest problems
« Reply #6 on: August 08, 2007, 02:08:46 PM »
No, I never use it...Mostly by file names. Some times when I drag files to other folders I think it kicks in.

When I searched for them there were about 20 of these files.

Just tried an Ingest, files show up OK now but Contact Sheet does not open during Ingest like it used to.
Charles Teton
www.makingmymovie.com

Support Info: PM 5 latest, 2 x Canon EOS 1D MK IV, 2 x 15" MacBook Pro 2.4GHz, 4GB DDR2, Mac OS 10.6.8, 20" Apple Cinema Display. Multiple Firewire 400 & 800 HD's and Multiple USB 2.0 HD's, approx. 12TB total.

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20588
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: v4.5.1.1, ingest problems
« Reply #7 on: August 08, 2007, 03:57:26 PM »
No, I never use it...Mostly by file names. Some times when I drag files to other folders I think it kicks in.

When I searched for them there were about 20 of these files.

Just tried an Ingest, files show up OK now but Contact Sheet does not open during Ingest like it used to.

20 of them in various places?

Do any messages show up in the console log (you can view the console log by opening up the Console application in the Utilities folder inside the Applications folder) that pertain to Photo Mechanic?

-Kirk

Offline charlesteton

  • Member
  • **
  • Posts: 89
    • View Profile
    • www.charlesteton.com
Re: v4.5.1.1, ingest problems
« Reply #8 on: August 08, 2007, 06:08:54 PM »
>> 20 of them in various places?

In various folders, probably made when I move photos to different folders I have trouble selecting and dragging and PM thinks I'm trying to rearrange the photos I think.

I'll keep an eye on the console log.

PS PM used to make a sound after an Ingest has finished has this changed lately?

Sorry for your time.
« Last Edit: August 08, 2007, 06:36:37 PM by charlesteton »
Charles Teton
www.makingmymovie.com

Support Info: PM 5 latest, 2 x Canon EOS 1D MK IV, 2 x 15" MacBook Pro 2.4GHz, 4GB DDR2, Mac OS 10.6.8, 20" Apple Cinema Display. Multiple Firewire 400 & 800 HD's and Multiple USB 2.0 HD's, approx. 12TB total.

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20588
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: v4.5.1.1, ingest problems
« Reply #9 on: August 08, 2007, 06:54:12 PM »
>> 20 of them in various places?

In various folders, probably made when I move photos to different folders I have trouble selecting and dragging and PM thinks I'm trying to rearrange the photos I think.

I'll keep an eye on the console log.

PS PM used to make a sound after an Ingest has finished has this changed lately?

Sorry for your time.

When an Ingest completes it should still beep.

I'm thinking there must be something wrong with your preferences file.  As a test, quit PM, rename your current preferences file and launch PM again.  Do a test Ingest and see if your contact sheets open and it beeps when done.

You can find your preferences file in the following location:

<your home folder>/Library/Preferences/com.camerabits.PhotoMechanic.plist

I'm interested to know the results.

-Kirk

Offline charlesteton

  • Member
  • **
  • Posts: 89
    • View Profile
    • www.charlesteton.com
Re: v4.5.1.1, ingest problems
« Reply #10 on: August 09, 2007, 03:09:21 PM »
Hi Kirk,

Looks like pref file is buggered as window now opens during Ingest and beep is back... Now I just need to somehow copy prefs across. Thanks for helping me. If you need the pref file emailed let me know.

PS What's the best way to keep the camera data from getting eaten up by Photoshop CS3
Charles Teton
www.makingmymovie.com

Support Info: PM 5 latest, 2 x Canon EOS 1D MK IV, 2 x 15" MacBook Pro 2.4GHz, 4GB DDR2, Mac OS 10.6.8, 20" Apple Cinema Display. Multiple Firewire 400 & 800 HD's and Multiple USB 2.0 HD's, approx. 12TB total.

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20588
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: v4.5.1.1, ingest problems
« Reply #11 on: August 09, 2007, 03:38:46 PM »
Charles,

Looks like pref file is buggered as window now opens during Ingest and beep is back... Now I just need to somehow copy prefs across. Thanks for helping me. If you need the pref file emailed let me know.

PS What's the best way to keep the camera data from getting eaten up by Photoshop CS3

Yes, please send it to me.

Thanks,

-Kirk

Offline charlesteton

  • Member
  • **
  • Posts: 89
    • View Profile
    • www.charlesteton.com
Re: v4.5.1.1, ingest problems
« Reply #12 on: August 09, 2007, 04:15:49 PM »
Thanks, included pref as attachment.

[attachment deleted by admin]
Charles Teton
www.makingmymovie.com

Support Info: PM 5 latest, 2 x Canon EOS 1D MK IV, 2 x 15" MacBook Pro 2.4GHz, 4GB DDR2, Mac OS 10.6.8, 20" Apple Cinema Display. Multiple Firewire 400 & 800 HD's and Multiple USB 2.0 HD's, approx. 12TB total.