Author Topic: contacts  (Read 6935 times)

Offline clphoto

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
contacts
« on: November 15, 2007, 08:05:34 PM »
Since upgrading (leopard) I'm having problems with contact sheets.... I insert the "(page) of total page number" at the header....it shows the wrong page number when I print or print/save as pdf.  I print between 50 and 200 contacts of every job I do so this becomes an issue for me.  Any ideas?

Thanks     chris

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20824
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: contacts
« Reply #1 on: November 15, 2007, 08:51:23 PM »
Chris,

Since upgrading (leopard) I'm having problems with contact sheets.... I insert the "(page) of total page number" at the header....it shows the wrong page number when I print or print/save as pdf.  I print between 50 and 200 contacts of every job I do so this becomes an issue for me.  Any ideas?

None off the top of my head.  What variable(s) are you using in the header?

(page) is not a variable but {page} is.

-Kirk

Offline clphoto

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: contacts
« Reply #2 on: November 15, 2007, 09:06:35 PM »
Kirk     {page} is what i used....didn't see it when I posted....

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20824
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: contacts
« Reply #3 on: November 15, 2007, 09:16:49 PM »
Chris,

{page} is what i used....didn't see it when I posted....

What exactly do you enter in the header?
What would the sequence of page numbers look like?
Are you printing partial ranges of the total number of pages?

-Kirk

Offline clphoto

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: contacts
« Reply #4 on: November 16, 2007, 06:43:14 AM »
I put the project name, then {page} of 50 (or however many total pages there are

I'm printing full range

The sequrnce is missing the first 3 pages...

so page one is calling itself page 3, 2 is 4 and so on

Chris

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20824
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: contacts
« Reply #5 on: November 16, 2007, 06:52:37 AM »
Chris,

I put the project name, then {page} of 50 (or however many total pages there are

I'm printing full range

The sequrnce is missing the first 3 pages...

so page one is calling itself page 3, 2 is 4 and so on

OK, so this is contact sheet printing, not proofs, right?

I will have to try this out myself on Leopard.  If I can reproduce it, I'll get it fixed.

-Kirk

Offline clphoto

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: contacts
« Reply #6 on: November 16, 2007, 07:02:48 AM »
Thanks Kirk

If it doesn't happen when you try it let me know - maybe something is messed up at my end.

Chris

Offline clphoto

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: contacts
« Reply #7 on: November 19, 2007, 09:46:58 AM »
Kirk

I just tried the same thing with a different set of images etc...same thing  starts of at page 3 instead of page 1

Chris

Offline clphoto

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: contacts
« Reply #8 on: November 19, 2007, 10:16:54 AM »
I just deleted PM and all it's files, downloaded it again and now all is good.

Chris

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20824
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: contacts
« Reply #9 on: November 19, 2007, 10:50:05 AM »
Chris,
I just deleted PM and all it's files, downloaded it again and now all is good.

Thanks for the update.

-Kirk

Offline clphoto

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: contacts
« Reply #10 on: January 17, 2008, 08:35:34 AM »
Kirk

The same thing has happened again...It was fine for awhile but after not using the program for a few weeks the same problem has popped up.  I really don't want to do an re install again - any ideas?

Chris

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20824
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: contacts
« Reply #11 on: January 17, 2008, 09:45:39 AM »
Chris,

The same thing has happened again...It was fine for awhile but after not using the program for a few weeks the same problem has popped up.  I really don't want to do an re install again - any ideas?

Can you tell me how to reproduce this problem on my end?  Please post a screenshot of your Print dialog and the following print job dialog so I can see your settings.

Thanks,

-Kirk


Offline clphoto

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: contacts
« Reply #12 on: January 17, 2008, 10:24:12 AM »
Is this what you wanted?

[attachment deleted by admin]

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20824
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: contacts
« Reply #13 on: January 17, 2008, 10:46:39 AM »
Is this what you wanted?

Yes.  I see how the problem could happen.  It is because of the print preview on the Print job dialog.  It is asking PM to render a page which causes the page count to go up as many times as you look at a preview so when the final job starts, the page variable is incorrect.

I'll see what I can do to reset the page count when the "real" job starts.

-Kirk


Offline clphoto

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: contacts
« Reply #14 on: January 17, 2008, 10:50:45 AM »
Kirk  Are you talking about something I can do at my end or something you will have to tweak on the next PM upgrade?

Thanks

Chris