Author Topic: FTP Connections  (Read 6609 times)

Offline gpalacio

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
FTP Connections
« on: December 14, 2007, 01:46:34 PM »
Is it possible to copy over the FTP connections from one computer to another?  If so how do I find them?  I just bought a new laptop and want to bring over my FTP connections.

thanks,

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 23249
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: FTP Connections
« Reply #1 on: February 04, 2008, 06:44:39 AM »
Is it possible to copy over the FTP connections from one computer to another?  If so how do I find them?  I just bought a new laptop and want to bring over my FTP connections.

Unless you are very technically capable, it is not easy to do so.  And the ease of this transfer varies by OS platform.  What OS are you running?

-Kirk

P.S. I'm sorry it so long to respond, but your question was originally posted in the Quantum Mechanic forum which I do not check frequently.

Offline gmstone

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: FTP Connections
« Reply #2 on: February 18, 2008, 01:26:56 PM »
Hey Kirk,

This is something i am interested in as well.  Any plans to simplify this in the future?  Basically what i would like to do is keep a current backup pc available in the event of a pc crash and would like to be able to easily update the configuration on the backup machine without having to renter everything twice.

Fyi, i am running on XP.

Mike

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 23249
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: FTP Connections
« Reply #3 on: February 18, 2008, 11:10:32 PM »
Mike,

This is something i am interested in as well.  Any plans to simplify this in the future?  Basically what i would like to do is keep a current backup pc available in the event of a pc crash and would like to be able to easily update the configuration on the backup machine without having to renter everything twice.

Fyi, i am running on XP.

I would like to add the ability to completely export/import all Photo Mechanic preferences to a single file that can easily be backed up and transferred from machine to machine.

We've talked about adding it to version 4.6, but we'll have to wait and see...

-Kirk


Offline SamFrost

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 241
    • View Profile
    • Sam Frost Photography
Re: FTP Connections
« Reply #4 on: February 21, 2008, 12:42:21 PM »
Would making the FTP system use the Mac OS Keychain be possible?  Or is there a way of displaying the FTP passwords within PM?

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 23249
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: FTP Connections
« Reply #5 on: February 21, 2008, 02:07:13 PM »
Would making the FTP system use the Mac OS Keychain be possible?

Yes it would be possible, but it would make that code need to be rewritten specifically for the Mac.

Quote from: SamFrost
Or is there a way of displaying the FTP passwords within PM?

No.  For security reasons, they're not able to be made visible.

-Kirk


Offline Brendan

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 358
    • View Profile
Re: FTP Connections
« Reply #6 on: March 24, 2008, 04:21:27 PM »
Is it possible to copy over the FTP connections from one computer to another?  If so how do I find them?  I just bought a new laptop and want to bring over my FTP connections.

Unless you are very technically capable, it is not easy to do so.  And the ease of this transfer varies by OS platform.  What OS are you running?
I use Win XP on both computers and I have to transfer all my FTP accounts because I reinstalled my laptop.  regedit... and then?

please help..
using the latest version of PM on win10

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 23249
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: FTP Connections
« Reply #7 on: March 24, 2008, 04:29:41 PM »
Is it possible to copy over the FTP connections from one computer to another?  If so how do I find them?  I just bought a new laptop and want to bring over my FTP connections.

Unless you are very technically capable, it is not easy to do so.  And the ease of this transfer varies by OS platform.  What OS are you running?
I use Win XP on both computers and I have to transfer all my FTP accounts because I reinstalled my laptop.  regedit... and then?

please help..

If you're not a RegEdit expert, I really don't want to instruct you.  How are your RegEdit skills?

RegEdit is a very dangerous utility.

-Kirk


Offline Brendan

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 358
    • View Profile
Re: FTP Connections
« Reply #8 on: March 24, 2008, 04:35:06 PM »
I dont use it as every day's business, but I think I know, what I could do, and what not.
For all execptions I have a backup.

So, go on, please!
using the latest version of PM on win10

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 23249
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: FTP Connections
« Reply #9 on: March 24, 2008, 05:15:47 PM »
I dont use it as every day's business, but I think I know, what I could do, and what not.
For all execptions I have a backup.

So, go on, please!

I sent you a personal message.

-Kirk


Offline Brendan

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 358
    • View Profile
Re: FTP Connections
« Reply #10 on: April 02, 2008, 04:46:12 PM »
it works great!

Does this way also works on Vista?
using the latest version of PM on win10

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 23249
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: FTP Connections
« Reply #11 on: April 02, 2008, 06:25:18 PM »
it works great!

Does this way also works on Vista?

Yes.

-Kirk


Offline Brendan

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 358
    • View Profile
Re: FTP Connections
« Reply #12 on: April 02, 2008, 11:25:48 PM »
confirmed :)
using the latest version of PM on win10