Author Topic: Gallery2 Upload problems....  (Read 2173 times)

Offline tghaines

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Gallery2 Upload problems....
« on: March 20, 2009, 02:58:10 AM »
Hi There,

I am having problems uploading JPG  to Gallery2. I have 2 different servers to pick from and both are giving me "500" errors.
Is there any instruction or docs on the setup of the Gallery2 upload?
Are people using this feature ok?

PM version 4.6
PC one Vista 64 Quad 3gig, 8 gig RAM
PC twp XP Pent4, 2 Gig Ram

Gallery2 Servers : www.diversionimages.com.au  and archive.diversionimages.com.au...( I have tried the direct IP address also with no luck)

I am not getting 404 errors (cleared that problem up), the username and passwork for Gallery2 are ok. I have remotely transferred to these Gallery2 servers before OK so I think the server, permissions and PHP settings are ok.

Happy to take any suggestions.

Kind Regards,

Trent Haines

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20736
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Gallery2 Upload problems....
« Reply #1 on: March 20, 2009, 06:35:43 AM »
Trent,

I am having problems uploading JPG  to Gallery2. I have 2 different servers to pick from and both are giving me "500" errors.
Is there any instruction or docs on the setup of the Gallery2 upload?
Are people using this feature ok?

PM version 4.6
PC one Vista 64 Quad 3gig, 8 gig RAM
PC twp XP Pent4, 2 Gig Ram

Gallery2 Servers : www.diversionimages.com.au  and archive.diversionimages.com.au...( I have tried the direct IP address also with no luck)

I am not getting 404 errors (cleared that problem up), the username and passwork for Gallery2 are ok. I have remotely transferred to these Gallery2 servers before OK so I think the server, permissions and PHP settings are ok.

Happy to take any suggestions.

A 500 error indicates that you do not have the 'Remote' module installed.  Without the Remote module installed any attempt to upload to a Gallery2 server will result in an error 500 being returned by the server.

Please install the Remote module.

-Kirk

Offline tghaines

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Gallery2 Upload problems....
« Reply #2 on: March 20, 2009, 08:29:22 PM »
Hi Kirk,

Is the remote module with PM 4.6 or on my associated Gallery2 servers?

Thanks,

Offline tghaines

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Gallery2 Upload problems....
« Reply #3 on: March 20, 2009, 08:57:53 PM »
OK, I know....research then respond....

The answer is to load the Gallery2 Plug-in called Remote. I have installed vers. 1.0.9.1 and it's working ok now.

Kirk - Sorry for the premature response. Thanks very much from all of us got the help.

Trent

Offline Eagle66

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
Re: Gallery2 Upload problems....
« Reply #4 on: June 06, 2009, 03:58:31 AM »
I have same problem. Remote Module 1.0.6 is installed and the Upload works with Windows Vista Photo Gallery.

PM: Unable to login to gallery account: (Server error code nil) : Please check connections


Connections:
www.domain.com and Install-Path: gallery2/main.php or gallery2

Is there a documentation for the PM feature since 4.6?

-robert-