Author Topic: Writing City, State, Country from GPS?  (Read 3534 times)

Offline platti

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 165
    • View Profile
    • my gallery on zenfolio
Writing City, State, Country from GPS?
« on: April 24, 2009, 10:42:04 AM »
Hi,

Will PM write tinformation about City, State, Country in the near future  based on GPS?
When I now import GPS-Data, those informations are missing.
greets from a hill
my gallery on zenfolio

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20631
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Writing City, State, Country from GPS?
« Reply #1 on: April 24, 2009, 11:25:28 AM »
Will PM write tinformation about City, State, Country in the near future  based on GPS?
When I now import GPS-Data, those informations are missing.

Import GPS data with what?  Photo Mechanic or some other application?

GPS coordinates are just coordinates.  They don't directly indicate a City, State, or Country, just a position in the world.

We've thought about making it possible to do a reverse-geocode from the coordinates to a location.  But not in 4.6.

-Kirk

Offline platti

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 165
    • View Profile
    • my gallery on zenfolio
Re: Writing City, State, Country from GPS?
« Reply #2 on: April 24, 2009, 12:20:30 PM »
Thanks Kirk,

You cleared the dust: what I expect is reverse geocoding ...
Well, so this has to be done by the gps-software, I'm now trying HoudahGeo for mac, this app is writing the gps-data the right way as it seems and does reverse geocoding.
This is what I expect from using  a gps-app: fill in those fields like City, Country, State and Location ...
greets from a hill
my gallery on zenfolio

Offline Brendan

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 358
    • View Profile
Re: Writing City, State, Country from GPS?
« Reply #3 on: April 27, 2009, 07:29:27 AM »
GeoSetter uses http://ws5.geonames.org for that
using the latest version of PM on win10