Author Topic: Canon S90 & Photo Mechanic not playing nice together  (Read 2358 times)

Offline thawley

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 16
  • Are we there yet?
    • View Profile
Canon S90 & Photo Mechanic not playing nice together
« on: October 21, 2009, 01:14:25 PM »
Kirk –

Just thought I'd give you a heads up that PM kind of hates my new Canon S90 (a bitchen little RAW-shooting pocket camera).  Spinning beach ball of death appears on ingest at every attempt. Force-quit dialog says "program not responding."

The camera's only been out a week our so (in CA anyhow), so please let me know if I can help troubleshoot the issue.  If it was just another point and shoot I might just shrug. But I've got a feeling a lot of pros will be getting these as family or pocket cameras. I really like it.

Here's the poop:
- Canon Powershot S90
- Dane-Elec 4GB SDHC card (formatted in camera)
- Late model MacBook Pro 2.8 Core 2 Duo w/ 4GB RAM
- OS 10.6.1
- PM v4.6.1
* I thought perhaps the .MOV files might be the issue, but after shooting a card with only CR2+JPG it still occurred...

Online Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 24126
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Canon S90 & Photo Mechanic not playing nice together
« Reply #1 on: October 21, 2009, 02:29:57 PM »
Just thought I'd give you a heads up that PM kind of hates my new Canon S90 (a bitchen little RAW-shooting pocket camera).  Spinning beach ball of death appears on ingest at every attempt. Force-quit dialog says "program not responding."

The camera's only been out a week our so (in CA anyhow), so please let me know if I can help troubleshoot the issue.  If it was just another point and shoot I might just shrug. But I've got a feeling a lot of pros will be getting these as family or pocket cameras. I really like it.

Here's the poop:
- Canon Powershot S90
- Dane-Elec 4GB SDHC card (formatted in camera)
- Late model MacBook Pro 2.8 Core 2 Duo w/ 4GB RAM
- OS 10.6.1
- PM v4.6.1
* I thought perhaps the .MOV files might be the issue, but after shooting a card with only CR2+JPG it still occurred...

Photo Mechanic 4.6.1 and earlier are not at all compatible with Mac OS X 10.6.1.  Please try the 4.6.2 beta, available in the Announcements section of the forums.  Please let me know if the problem persists while using the beta version of Photo Mechanic 4.6.2.

-Kirk