Author Topic: GPS Coordinates  (Read 3255 times)

Offline Sven

  • Uber Member
  • ******
  • Posts: 1022
    • View Profile
GPS Coordinates
« on: November 01, 2010, 12:33:00 AM »
Hi!

I use the IPTC-Feature of City / Location / State for every image.
Is it possible to add the above information into the GPS-Lookup window as default search-location?

Best regards
Sven
Changed from behind the cam to one who buys images as I started to run. No cam or lens left.

Online Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20262
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: GPS Coordinates
« Reply #1 on: November 01, 2010, 06:38:35 AM »
Sven,

I use the IPTC-Feature of City / Location / State for every image.
Is it possible to add the above information into the GPS-Lookup window as default search-location?

Do you mean the Set GPS Coordinates dialog?

-Kirk

Offline Sven

  • Uber Member
  • ******
  • Posts: 1022
    • View Profile
Re: GPS Coordinates
« Reply #2 on: November 01, 2010, 06:49:13 AM »
Yes Kirk...

"Transferring" the "location" from the IPTC-Data to the "GPS-Lookup window"

Changed from behind the cam to one who buys images as I started to run. No cam or lens left.

Offline carloschegado

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: GPS Coordinates
« Reply #3 on: November 05, 2010, 08:15:47 AM »
Hi Sven,

I really like your idea.

Thumbs up for this feature request.

I would love to see this in Photo Mechanic

Offline Sven

  • Uber Member
  • ******
  • Posts: 1022
    • View Profile
Re: GPS Coordinates
« Reply #4 on: December 14, 2010, 11:46:54 PM »
Hi!

Any news on this?

Will it also (as an alternative) be possible to specify the GPS-Location during ingest? This will save 1 step...

Thanks
Sven
Changed from behind the cam to one who buys images as I started to run. No cam or lens left.

Online Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20262
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: GPS Coordinates
« Reply #5 on: December 15, 2010, 06:12:11 AM »
Sven,

Any news on this?

Will it also (as an alternative) be possible to specify the GPS-Location during ingest? This will save 1 step...

No news on this.

-Kirk

Offline ddcb

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: GPS Coordinates
« Reply #6 on: January 08, 2011, 05:10:48 AM »
Regarding GPS Coordinates, I would like to be able to setup multiple preferred locations with a name like Aperture does.  I do not have GPS feature on my camera so that would be a time savior for locations I often shoot from.  Usually familly/kids pictures.  To beat Aperture ass, that would be really cool to associate some IPTC information to a preferred location so when we set the coordinates we can also apply location, city, state/province, country to the metadata!

Pascal.
« Last Edit: January 08, 2011, 05:12:40 AM by ddcb »

Offline Lemonicious

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: GPS Coordinates
« Reply #7 on: February 25, 2012, 11:14:37 PM »
A GPS Lat-Long look-up drop-down box, pointing to a user-created text file, would be really useful.

i.e. in the Image > Set GPS Co-ordinates window

John in NZ