Author Topic: There were errors....  (Read 2044 times)

Offline ron_hiner

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 207
    • View Profile
There were errors....
« on: August 02, 2013, 06:03:02 PM »


It would be pretty awesome to know what the errors were... and what I could do to fix them.

Thanks! 

Ron

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20835
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: There were errors....
« Reply #1 on: August 02, 2013, 06:26:38 PM »
Ron,

Not an ideal solution, but you can check the PM.log file for any more specific error messages.  If you use the "Reveal Support Data..." command on the Help menu, an OS window will come forward with the zipped version selected, but the text log version will be nearby.  It can be opened up in any text editor.

-Kirk

Offline ron_hiner

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 207
    • View Profile
Re: There were errors....
« Reply #2 on: August 03, 2013, 03:17:07 PM »
well, this message repeats itself about a bajillion times (10 times per second) in the pm.log file...

[Fri Aug-02-2013 20:50:47.561][b2313000] NRFMacBitmap.cpp:1246 NRF failed to load '/Volumes/OWC1/master_photo_library/photos/sports_port/Hiner_130602_0024.NEF' with error 5


But I don't know what NRF is, nor do I know what error 5 is.   It's a mystery.

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20835
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: There were errors....
« Reply #3 on: August 03, 2013, 03:46:10 PM »
well, this message repeats itself about a bajillion times (10 times per second) in the pm.log file...

[Fri Aug-02-2013 20:50:47.561][b2313000] NRFMacBitmap.cpp:1246 NRF failed to load '/Volumes/OWC1/master_photo_library/photos/sports_port/Hiner_130602_0024.NEF' with error 5


But I don't know what NRF is, nor do I know what error 5 is.   It's a mystery.

Looking up error #5, I see that it is a file-related error, most likely a read error or an access permissions error.  Is there something different about that file?  Can you copy it to a different location?

-Kirk

Offline ron_hiner

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 207
    • View Profile
Re: There were errors....
« Reply #4 on: August 03, 2013, 03:52:32 PM »
The file is fine... I just saved it as a jpg  now as a test.   There was  a problem that has evidently cleared -- and I don't know how or why.

But this tread is a feature request thread -- so the feature request is that this particular error message should be a bit more helpful.

Thanks!

And thanks too for the tip on PM.log!

Ron

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 20835
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: There were errors....
« Reply #5 on: August 03, 2013, 06:30:32 PM »
Ron,

All of the error messages in PM could be quite a bit more helpful, I agree.

-Kirk