Author Topic: Sony A1 ARW No Histogram  (Read 544 times)

Offline afengler

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Sony A1 ARW No Histogram
« on: November 06, 2023, 05:02:49 PM »
PM Version 6.0 Build 6890 does not show a histogram for ARW raw files created by the Sony A1 but does so for ARW files created by A7 RM4 and A9.

Alf

Offline ahoward

  • Camera Bits Staff
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 860
    • View Profile
Re: Sony A1 ARW No Histogram
« Reply #1 on: November 07, 2023, 09:07:24 AM »
Histogram works fine from an ARW file from an A1 in our testing. Please send a sample file to support@camerabits.com

Offline afengler

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Sony A1 ARW No Histogram
« Reply #2 on: November 09, 2023, 06:57:14 PM »
I did some more testing and found out that the problem only occurs with RAW+JPG pairs created in the camera.
1) If PM starts with "Combined Images " selected, no histogram is displayed.
2) If I then change the viewing setting to undo "Combined Images", the histogram is displayed both for RAW and JPG files.
3) If I now select "Combined Images" again, the histogram stays visible.

So I have a workaround but it still looks like a bug...

Offline ahoward

  • Camera Bits Staff
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 860
    • View Profile
Re: Sony A1 ARW No Histogram
« Reply #3 on: November 09, 2023, 08:41:42 PM »
Did you email your sample files? I'm not currently seeing an email on this subject in the support inbox.

Offline afengler

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: Sony A1 ARW No Histogram
« Reply #4 on: November 10, 2023, 12:33:16 PM »
Just sent ARW and associated JPG file via WeTransfer.