Author Topic: Previews start to flicker  (Read 2902 times)

Offline slaskpelle

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Previews start to flicker
« on: March 26, 2017, 10:18:52 PM »
I run photo mechanic 5, version 18327 on windows 10 (x64).

My problem is that after using PM for a while (anywhere from 5 mins to 20 mins) all images start flickering making me unable to continue the culling process.
I have to restart PM and continue where i left until it starts happening again.
I had the same problem on win 7 as i have now on win10 (upgraded a few days ago).
I've tried reinstalling several times and the "resetting preferences" trick from one of the pinned forum posts.

Things ive tried:
Different compatibility modes.
Tried lots of different options in caching and preview settings.
Using 2 and 4 cpu cores instead of 8.

Here is a picture of what it looks like: http://imgur.com/a/2xQNf
you can see only one thumbnail in the picture but they all flicker (show and dissappear).
Also when this happens cpu usage goes up to about 50% (task manager).

Any idea? Any help appreciated, cheers!

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 21938
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Previews start to flicker
« Reply #1 on: March 27, 2017, 09:13:12 AM »
I run photo mechanic 5, version 18327 on windows 10 (x64).

My problem is that after using PM for a while (anywhere from 5 mins to 20 mins) all images start flickering making me unable to continue the culling process.
I have to restart PM and continue where i left until it starts happening again.
I had the same problem on win 7 as i have now on win10 (upgraded a few days ago).
I've tried reinstalling several times and the "resetting preferences" trick from one of the pinned forum posts.

Things ive tried:
Different compatibility modes.
Tried lots of different options in caching and preview settings.
Using 2 and 4 cpu cores instead of 8.

Here is a picture of what it looks like: http://imgur.com/a/2xQNf
you can see only one thumbnail in the picture but they all flicker (show and dissappear).
Also when this happens cpu usage goes up to about 50% (task manager).

Any idea? Any help appreciated, cheers!

For a problem like this, I suggest contacting our support folks at:

By email: support@camerabits.com

By phone: +1 503.547.2888  //  Fax: +1 503.547.2880

Hours: Mon-Fri, 9:00am-5:00pm [PST/PDT]

Offline d7e7r7

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Previews start to flicker
« Reply #2 on: February 18, 2018, 05:52:49 AM »
Sorry for the thread necro but I'm having the exact same issue. Did you come right in fixing it?

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 21938
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Previews start to flicker
« Reply #3 on: February 18, 2018, 09:29:26 AM »
For a problem like this, I suggest contacting our support folks at:

By email: support@camerabits.com

By phone: +1 503.547.2800 option 2

Hours: Mon-Fri, 9:00am-5:00pm [PST/PDT]