Author Topic: Need help with Lightroom working  (Read 5556 times)

Offline akleppesto

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Need help with Lightroom working
« on: November 24, 2009, 01:44:38 PM »
hello. I testing PM out. I get the rating from PM to lightroom, but not the colour. I have change the colour inside lightroom, and follow all the steps in the manual. what can be wrong?


Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 24681
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Need help with Lightroom working
« Reply #1 on: November 24, 2009, 01:59:57 PM »
hello. I testing PM out. I get the rating from PM to lightroom, but not the colour. I have change the colour inside lightroom, and follow all the steps in the manual. what can be wrong?

Have you changed Photo Mechanic's Color Class label names to match the same names you're using in Lightroom?

-Kirk

Offline akleppesto

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Need help with Lightroom working
« Reply #2 on: November 24, 2009, 02:08:18 PM »
yes. i have done that.

still not working. i have read the manual as best as i could, and follow all the steps.

still cant get it to update itself, have to do it manually, but the colour is a importen part of the workflow


Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 24681
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Need help with Lightroom working
« Reply #3 on: November 24, 2009, 03:15:46 PM »
yes. i have done that.

still not working. i have read the manual as best as i could, and follow all the steps.

still cant get it to update itself, have to do it manually, but the colour is a importen part of the workflow

Can you post screen shots of your Preferences (General, Files, IPTC/XMP) so I can see what is going on?

-Kirk

Offline akleppesto

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile

Offline Kirk Baker

  • Senior Software Engineer
  • Camera Bits Staff
  • Superhero Member
  • *****
  • Posts: 24681
    • View Profile
    • Camera Bits, Inc.
Re: Need help with Lightroom working
« Reply #5 on: November 24, 2009, 09:30:43 PM »



And in Lightroom you have the same Label names?  I see that in PM you have:

Vent/Personlig
Photoshop
For kunde
vise nett
Typical
extra

Are the Label names in Lightroom exactly the same (spelling and case matters)?

-Kirk

Offline akleppesto

  • Newcomer
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Need help with Lightroom working
« Reply #6 on: November 25, 2009, 02:10:35 AM »
thx alot sir.

The only thing i need help to now, is to get lightroom to update this automatic. i have read and try out alot from the manual.

PM have change my workflow upside down.

When this is working, i look forward to a new photolife.